De ´Rode Draad´ in je leven verwijst naar jouw unieke ‘levensdraad’, een levenslijn die de afzonderlijke gebeurtenissen in je leven met elkaar verbindt. Het zijn ervaringen waarin thema´s liggen die zich herhalen, zoals het telkens opnieuw vastlopen in bepaald soort vriendschappen of altijd terugdeinzen in specifieke situaties. Het zijn ook de ervaringen waarin je voelt dat je leeft, waarin je je passie voelt, waar je verlangen ligt. De rode draad is als een snoer met kralen. Elke kraal is een gebeurtenis die oplicht. Doordat je ergens voor warmloopt of omdat het gebeuren je lamlegt. Ze fungeren als richtingwijzers. Ze wijzen ons op iets dat onze aandacht vraagt, ze vragen om onderzoek. Het gaat om vragen als: ‘Wat is mijn diepste verlangen? Wat beweegt mij? Welke zijn belangrijke waarden in mijn leven? Wat wil ik in mijn leven absoluut hebben gedaan?’en ‘Wat weerhoudt mij ervan deze waarden te leven?’

3 Replies to “De “Rode” draad”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.