Deze opname heb ik o.a. gisteravond kunnen maken tijdens de Nationale Open Dag DJI in P.I. Grave – locatie Oosterhoek.

De poort gaat open! Op zaterdag 6 november 2010 biedt DJI het Nederlands publiek de mogelijkheid een kijkje te nemen in één van de justitiële inrichtingen tijdens de Nationale Open Dag DJI. Zo’n 10.000 bezoekers kunnen dan een bezoek brengen aan één van de 48 deelnemende instellingen.
Aan de Nationale Open Dag DJI is een thema gekoppeld. In 2010 is dat ‘Het terugdringen van recidive door het doorbreken van criminele gedragspatronen’.
De samenleving en het kabinet vinden het belangrijk dat Nederland veiliger wordt. Dat kan alleen als justitiabelen hun criminele gedragspatronen weten te doorbreken en na hun detentieperiode een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan opbouwen. En niet terugvallen in crimineel gedrag. DJI werkt bij de terugdringing van recidive nauw samen met gemeenten en tal van organisaties, de zogenaamde samenwerkings- en ketenpartners.

DJI zichtbaar voor publiek
Veel werk dat DJI verricht, vindt plaats achter de poorten van de justitiële inrichtingen en is daardoor voor de samenleving onzichtbaar. Om het Nederlands publiek een breed en realistisch beeld te kunnen geven van het werkterrein, organiseert DJI de Nationale Open Dag DJI. Op basis van eigen ervaring en de dialoog met DJI-medewerkers kunnen bezoekers kennisnemen van het leven ‘achter de poort’. In 2010 vindt de Nationale Open Dag DJI voor de zevende keer plaats.

Vragen?
Hebt u vragen over de Nationale Open Dag DJI? U kunt veelgestelde vragen bekijken via de navigatie links of een e-mail sturen naar nod@dji.minjus.nl.

2 Replies to “Avondopname”

  1. De regen was slechts een plas water van ongeveer 1 m2 meter. Zelf heb ik ook uitgebreid naar jouw blog gekeken en genoten. Een samenwerkingsverband met losse flitsers zou wat mij betreft niet verkeerd zijn. Want dat is ook mijn interesse gebied.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.