Vanmiddag waren we in het bezienswaardige museum De Pont in Tilburg en daar heb ik o.a. deze afbeelding gemaakt in de “Darkroom” van de kunstenaar

Howard Hodgkin
Tijd en plaats – schilderijen 2000-2010
2 oktober 2010-16 januari 2011

‘Doe geen verf het ding zelf; verf het effect het produceert. ” Howard Hodgkin

Deze tentoonstelling richt zich op Howard Hodgkin schilderijen van plaatsen en momenten in de tijd als subjectieve uitingen van visuele sensatie. De tentoonstelling beslaat tien jaar van de loopbaan van de kunstenaar en omvat vele schilderijen die niet eerder gezien door een breder publiek, met inbegrip van een machtige instantie van nieuw werk ontwikkelen van Home, Home on the Range -serie van 2008. Samen zullen zij wijzen op de zowel fysieke als emotionele lading van de kunst van Hodgkin door zijn gebruik van schaal, gevoeligheid voor licht en zijn vermogen om sfeer te creëren schilderkunstige equivalenten van diepte en.

Terwijl tentoonstellingen in de afgelopen jaren hebben gekeken naar het werk van Hodgkin, hetzij in termen van specifieke genres of soorten-interieurs, grote schilderijen-of full-scale retrospectief. Howard Hodgkin: Tijd Plaats en biedt een frisse kijk van de kunstenaar het werk van de en onthult zijn blijvende relevantie als een van de meest vitale en aantrekkelijke schilders van onze tijd.

Howard Hodgkin werd geboren in Londen in 1932 en woonde Camberwell School of Art en de kunstacademie in Bath, Corsham. In 1984 vertegenwoordigde hij Groot-Brittannië op de Biënnale van Venetië. In 1985 werd hij bekroond met de Turner Prize. Hij heeft internationaal tentoongesteld voor meer dan vier decennia en zijn werk is opgenomen in de grote publiek-private collecties over de hele wereld. Museum enquêtes omvatten Schilderijen 1975-1995, georganiseerd door het Museum voor Moderne Kunst van Fort Worth, die werd geopend in het Metropolitan Museum of Art, New York en toerde naar Fort Worth, Düsseldorf, Londen en een overzichtstentoonstelling gepresenteerd op de Ierse Museum voor Moderne Kunst, (2006), Tate Britain en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid.

Howard Hodgkin Tijd en plaats wordt georganiseerd door Modern Art Oxford in samenwerking met de Stichting De Pont, Tilburg, en de San Diego Museum of Art.

3 Replies to “Hemels blauw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.