Saampjes (1 van 1)

Couzijn van Leeuwen, kasten van karton

Couzijn van Leeuwen (1959) is kunstenaar en werkt met karton. Hij maakt kasten, objecten en ruimte vullende installaties. Hij studeerde plastische vormgeving aan de kunstacademie van ‘s-Hertogenbosch. Daar werkte hij met allerlei materialen, maar niet met karton. Na zijn studie werkte hij met verschillende materialen. Op een dag, toen hij de afbeelding van een Madonna met kind zag, kreeg hij het idee om een beeld van karton te maken. Het karton bevestigt hij met een eenvoudige nietmachine. Tegenwoordig gebruikt hij ook de kartonnen vorm als mal voor andere materialen, zoals klei, brons en beton.

Tjerk Hiddes (1 van 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.