Michel Alders--2

Zijn stijl is te omschrijven als realistisch dan weer impressionistisch. Hij heeft zijn creatieve wortels in de graffiti subcultuur waar hij eind jaren 80 mee in aanraking kwam. Deze subcultuur beslaat een groot deel van zijn creatieve verleden.

Echter zijn er weinig overeenkomsten waar te nemen in zijn werk ,of zoals hij zelf zegt: “De enige overeenkomst die ik gevoelsmatig heb met de graffiti subcultuur heden ten dage, is dat wij beide de spuitbus als medium hanteren.”

Nadat Michel in 2001, na een lange periode niet gewerkt te hebben met de spuitbus weer met het medium aan de slag ging  ,is de ontwikkeling als beeldend kunstenaar met flinke sprongen vooruit gegaan.

Deze groei is vooral te danken aan de  passie voor de figuratieve kunst en zijn gedrevenheid als artiest. Michel heeft een grote voorliefde voor de olieverf schilderkunst .Na jaren van zelfstudie, om inzicht te krijgen in de werkwijze van meesters uit verschillende periodes in de geschiedenis,zet hij zijn eerste stappen, om naast het werken met de spuitbus,ook met olieverf als medium aan de slag te gaan.Voorbeelden binnen de figuratieve kunst zijn oa : Antoon van Dyck,Rembrandt van Rijn, Ilya Repin,Jacob Maris.

Het werken met de spuitbus blijft echter zijn kernactiviteit. Inmiddels heeft hij zijn diensten bewezen voor  bedrijven / instellingen / overheidsinstellingen /particulieren in binnen en buitenland. Bedrijven als ,Paramount pictures , Renault,Nuon ,Pearl drums Europe, NEC  Nijmegen,hebben inmiddels gebruikt gemaakt van zijn artistieke kwaliteiten.

3 Replies to “Michel Alders”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.