Jo (1 van 1)-4

Vorige week ben ik bij Jo geweest om te vragen of ik opnieuw foto’s van hem mocht maken en wanneer dat het beste gelegen kwam. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de datum van vandaag. Ik bezoek Jo nu al zo’n twee jaar en breng dan zo af en toe wat oud ijzer of conserven blikjes. Zo probeer ik stapje voor stapje dichterbij te komen in de wereld van Jo.

Jo heeft een bijzondere kachel in zijn werk / opslagruimte. Toen ik vanmorgen bij hem arriveerde kwam de rook mij te gemoed, zodra ik de deur binnen stapte. Jo heeft namelijk geen gewone kachelpijp vanaf de kachel naar buiten, maar een geëmailleerde kolenkit met twee van die oren eraan zoals in de jaren 50. De bodem heeft hij uit de kolenkit gehaald en vervolgens in de kit een pijp bevestigd.  Zo gaat de rook uiteindelijk voor 50% naar buiten en binnen in de      werkplaats. U kunt dat nog wel zien aan de roetdelen die op de kachel liggen.                                    Jo zijn leeftijd is 69 jaar.

Jo (1 van 1)-6

2013 Jo in beeld https://jeandubois.wordpress.com/2013/04/25/jo-close-in-beeld/

5 Replies to “Op de koffie bij Jo”

  1. Simon, de nabewerking is te wijten aan meer vrije en gelukkige omstandigheden. En oefening baat kunst en bedankt voor je compliment.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.