Vorig jaar tijdens mijn verblijf in Bernhove ziekenhuis te Uden heb ik o.a. met Adri van R op de zaal mogen liggen en beter leren kennen. Zij was de enigste dame en op leeftijd (89 jaar) en met twee mannen op zaal. Adri vertelde graag over haar woonomgeving en de wijze waarop ze parachutisten heeft laten onderduiken in het ouderlijk huis, tijdens de tweede wereldoorlog. Nadat haar ouders waren overleden heeft ze nog lang samen met haar broer in het huis gewoond. Nu woont ze daar alleen, maar gelukkig met heel veel mantelzorgers om haar heen. Nadat er meer wederzijds vertrouwen is ontstaan heb ik haar gevraagd of ik een keer mocht komen fotograferen en daar stemde volledig mee in. De eerste keer dat ik bij haar huis kwam revalideerde ze nog elders, volgens een van haar dorpsgenoten. Twee maanden later ben ik nog eens gaan kijken en ja hoor ze was weer home sweet home. Gelukkig wist ze al snel weer wie ik was en het was geen probleem om met mijn camera in de hand rond te gaan. Het toilet wordt met regenwater doorgespoeld en de daarvoor bestemde emmers staan in de bijkeuken. De familie heeft altijd een vlorerend bedrijf gehad in de kolenhandel. De oude Volvo 465 waarmee de kolen werden vervoert staat nog in een van de schuren. Echt het was en is een klein museum en het zou zo verplaatst kunnen worden naar het openlucht museum in Arnhem, als Adri er niet meer zou wonen.

 

DSC_8792 Doorkijk v RielDSC_8766 Keuken overzichtDSC_8764 SpiegelingDSC_8532 LectuurDSC_8512 PompDSC_8524 GezelligheidDSC_8780 ToiletDSC_8802 Volvo 465 b

10 Replies to “Adri”

    1. Dank je wel Harrie, ik vind het dan ook elke keer weer een uitdaging om in contact te komen met “bijzondere personen en met een levensverhaal”.

      Like

  1. Dank je wel Erica en ik ken ze die 85 jaar zijn en veel moderner wonen en nog volop genieten van de dag, Maar deze mevrouw Adri is ook voor mij een trots die een lintje verdient van de Koning en en Koningin, als je haar verhaal hoort over de tweede wereld oorlog. Laten we maar blij en gelukkig zijn dat we in een vrij Nederland wonen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.