20180316_0719 Edelhert

Het Edelhert is vrijdag 16 maart 2018 afgeleverd bij de opdrachtgevers te Apeldoorn. Het was een cadeautje voor een ieder want afgelopen week waren ze beide jarig geweest.

Het beeld is op het laatste moment nog in de “Danish oil” gezet ter bescherming.

Danish oil, In Nederland ook wel Deense olie genoemd, is een kwalitatief hoogwaardige houtolie, die wereldwijd door veel houtbebewerkers, en met name voor skulturen / carvingbeelden.

Deense olie is een tung olie, vermengd met andere natuurlijke oliën en harsen. Deze houtolie dringt diep door in alle houtsoorten en zorgt voor een harde satijnachtige tot (als je dat wilt) glanzende afwerking. Het is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik en het is een olie die eenvoudig met een kwast of doek aan te brengen is. Het dient kwistig aangebracht te worden, waarna na enkele minuten de overtollige olie met een doek verwijderd moet worden. Hierna kan een tweede laag aangebracht worden en de olie worden uitgewreven.
De droogtijd bedraagt 4 tot 6 uur, afhankelijk van de omgevings- temperatuur en de dichtheid van het hout. In tegenstelling tot hout dat met lijnzaadolie behandelt is, trekt hout dat met deze olie behandelt is geen stof aan.

Hout dat buiten is moet, om mooi te blijven, jaarlijks minimaal eenmaal ingeolied worden. Dit is afhankelijk van de houtsoort. De duurzaamheid van dit hout wordt verhoogd, door de eerste behandeling met Danish oil deze 1 op 1 met terpentine te verdunnen. Hierdoor dringt de olie dieper in het hout. Geadviseerd wordt om hierna 3 onverdunde lagen aan te brengen.

 

https://www.beeldhoutwerk.nl

Tip: Dirk maakt ook beelden waarvan u denkt

“is dat ook mogelijk”

dus bij vragen neemt u gerust geheel vrijblijvend contact op.

2 Replies to “Red Deer carving”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.