Jopie Huisman

Hij ging scheiden, en toen vond hij tussen de rommel die broek, een afgetobde, tachtig keer vertelde smerige melkersbroek. Hij zag zichzelf daarin, het weerspiegelde zijn toestand van zijn ziel. Hij heeft hem toen meegenomen en geschilderd. Ook omdat mensen zich erin herkenden, is het zijn redding geweest. Hij heeft zijn identiteit er door terug gevonden. Het wis eigenlijk ook een soort van zelfportret.

Hij herkende zich zelf erin en hij zegt ook dat het zijn redding is geweest omdat hij er zijn identiteit door terug heeft gevonden. En dat was ook wat hij probeerde hij probeerde zijn gevoelens in die schilderij te stoppen en mensen het zelfde laten voelen als hij voelde. En zijn doel was hier dan ook dat mensen zichzelf erin herkenden.

Bij sommige mensen misschien wel dat hun hier echt een gevoel bij krijgen dat ze zichzelf terug vinden maar ik denk eigenlijk dat mensen dat niet snel hebben. Ik heb het ook niet.

Ja want de naam is gewoon net zoals wat het is. Een broek van een koemelker, dat is gewoon zo en daar is verder ook niks aan veranderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.