De stolpbrug naar ontwerp van kunstenares Joke Zaal en architect Jan Kramer is een combinatie van kunst en waterbouw. Hij is gemaakt van azobehout, een Afrikaanse houtsoort die veel wordt gebruikt in de weg- en waterbouw vanwege eigenschappen als slijtvastheid en duurzaamheid. De brug is gebouwd op vier palen die alle krachten van de constructie opvangen. Het houtskelet is zo opengewerkt dat de opbouw van het vierkant en de kap, zoals bij een stolpboerderij, goed te zien is van alle kanten. De brug is twaalf meter hoog en te beklimmen met bovenin een uitkijkpost. Oostelijk is er uitzicht op de Westfriese Zeedijk en westelijk zie je de Hondsbossche Zeedijk en de Zijpepolder met de duinen. De brug heeft een geschatte levensduur van honderd jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.