SCHAGEN – Schagen maakt zich op voor het paasvee, de traditionele rundvleeskeuring met uitsluitend dikbillen die jaarlijks tien dagen voor Pasen wordt gehouden.
Paasvee wordt al meer dan honderd jaar gevierd in Schagen. Na een periode van vasten wilden Noord-Hollanders graag met Pasen het beste vlees op tafel, dus werd het vee vooraf geïnspecteerd. De dieren werden in 1894 voor het eerst gekeurd. 

Er worden dikbillen uit alle hoeken van het land meegebracht die strijden om de titel Mooiste Dikbil. Maar het is ook vooral een groot traditioneel feest voor iedereen uit Schagen en omgeving. 
L
Tussen de 150 en 160 runderen worden tentoongesteld, waaronder een opmerkelijk hoog aantal kalveren. Naast de dikbillen is er ook nog een kleindiertentoonstelling. Dit jaar voor het eerst in lange tijd weer met vogels. Deze waren vanwege de vogelgiep een aantal jaar afwezig. 
Tegenlicht

Met liefde

Ziet er goed uit deze “rammelaar”

SCHAGEN Paasvee 2019, gehouden woensdag 10 april, is een groot succes geworden, zonder echt noemenswaardige incidenten. Ook burgemeester Marjan van Kampen was ’s morgens aanwezig en sprak van een mooi feest.

Grote winnaar bij het mannelijk slachtvee werd Stef Klaver van Keurslager Arie Klaver uit Schagen. “Prachtig, we zijn hier met z’n allen enorm trots op”, vertelde Stef Klaver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.