Scheepswerf Grave

Schepen van 135 meter

De directeur van de scheepswerf is ervan overtuigd dat Grave de ondergang van de werf heeft veroorzaakt. Dat zou komen doordat Grave geen toestemming gaf voor de bouw van schepen tot een lengte van 135 meter. Die vrijstelling zou nodig zijn geweest om het hoofd boven water te houden. Door het uitblijven van die toestemming liep de werf een order voor twee te bouwen cruiseschepen van 135 meter lang mis, stelt de curator van de werf.

Scheepswerf Grave had sinds 1995 een milieuvergunning van de provincie om schepen met een maximale lengte van 110 meter te bouwen. De gemeente handhaafde die beperking van 110 meter in het ontwerpbestemmingsplan. Pas op 8 mei 2012 gaf Grave toestemming voor de bouw van langere schepen. Dat was ook de dag waarop het faillissement werd uitgesproken. Te laat dus, vonden eigenaar en later ook curator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.