Koosje Kremers aan de Turnhoutsestraat in Gassel heeft sinds kort een Bieb-po-wagen. Het is een pipowagen met bibliotheek waar jong en oud allerlei boeken van hun gading kan vinden. Men kan de boeken dan meenemen en daarna weer terugbrengen. Een prima initiatief om meer mensen weer aan het lezen te krijgen. Het grote blauwe bord is georven vanuit het boekenstadje Bredevoort, omdat de Prins stopte met zijn boekhandeltje. De Bieb-po-wagen is altijd toegankelijk u mag boeklenen maar natuurlijk ook boeken brengen. Zegt het voort zegt het voort!!!!!

Koosje vroeg nog speciaal aandacht voor;

Kinderzwerfboeken, ook voor jou!

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.