Leven is als een fietstocht

Scroll down to content

  • 2015 Rondje Frankrijk thema ” De Beleving “
  • 2016 Grave – Berlijn
  • 2017 Grave – Bazel – Vogezen – Luxemburg – België – Nederland
  • 2018 Grave – Hamburg – Praag – Grave

Fietsverslag Grave Hamburg Praag Grave 2018

Fietsverslag 2016 Grave Berlijn

2019


In 2015 kreeg ik onverwacht meer tijd.

Ik heb voor mezelf nu het besluit genomen om alleen te gaan fietsen en de vertrekdatum gepland op 31 mei of 1 juni 2015 op weg naar het zuiden. Nu ik dat besluit heb kunnen nemen voor mezelf is al een hele opluchting, want er is soms niets moeilijker dan voor jezelf knopen door te hakken. Het klinkt misschien egoïstisch maar als je echt tot rust en tot jezelf wilt komen reis je alleen. Je pakt je spullen en gaat, je bent flexibel, jij bepaalt de regels. Gelukkig heb ik de vrijheid gekregen om te kunnen gaan fietsen en hoelang is nog definitief bepaalt, want je weet nooit wat op je pad tegen komt. Ook heb ik van de week mijn route bij en vastgesteld en die is heel anders geworden als dat ik eerder had voor genomen, het wordt namelijk een rondje Frankrijk en onder het motto “de beleving”.

Beleving
Fietsen (2 van 3)-2

Hoelang ik onderweg ben is nog niet bekend en daar ben ik ook nog niet echt mee bezig, want van Jeltje ( mijn partner ) heb ik de vrijheid gekregen en een weekje langer of korter is daarbij niet in het belang en dat is toch wel heel erg mooi.

naamloos-7675
Fietsen (3 van 3)-2
image
Selfie
Graag wil ik jullie meenemen in een kort reisverslag van mijn BELEVING.
ik hoop dat ik jullie hiermee een plezier kan doen, want ik heb genoten van het trappen en het maken hiervan.

Vorige week heb ik een services beurt aan mijn Koga Randonneur laten uitvoeren o.a. zijn de navolgende onderdelen vervangen.

24 10 15 Fiets-1422

Cassette met de verhouding 11-13-15-17-19-21-23-26-30-34T hierdoor kan ik wat gemakkelijker in de bergen fietsen.

24 10 15 Fiets-1424

Het remblok is opgebouwd met drie soorten rubber waardoor je beter gefaseerd kunt remmen.   BBB-remblokken geven je vleugels doordat je de snelheid kunt reguleren wanneer dat essentieel is en je zo het vertrouwen krijgt om nog sneller te gaan. Elk remblok garandeert ongeëvenaard remprestaties en veiligheid, zowel om je snelheid te verlagen als om helemaal tot stilstand te komen. Of je nu kiest voor onze standaard rubber compound of de High Peformance versie, je hebt optimale grip op de velg, zelfs in het meest extreme weer.

24 10 15 Fiets-1425
24 10 15 Fiets-1426

Verende stuurpen vervangen voor een vaste, omdat de verende stuurpen minder comfort gaf.

Zeven redenen om alleen op reis te gaan!!!!

1. Je leert zelf keuzes te maken

Het begint al bij de planning. Jij bepaalt, zonder afhankelijk te zijn van de zin, tijd en het budget van je vriend, je beste vriendin of zus.

2. Je zwakke en sterke punten komen aan het licht

Alleen op reis in onbekende omgeving kom je er ineens achter dat je eigenlijk een introvert type bent (of juist niet), dat je wilt stoppen met je studie, of dat je eigenlijk een held bent in het leggen van contact met vreemden.

3. Je wordt er socialer van

De grootste misvatting van alleen reizen is dat het eenzaam is. Je komt onderweg zoveel mensen tegen. Vooral in Zuid Amerika, Australië stikt het van de solo-reizigers. Je maakt juist sneller contact als je alleen bent.

4. Je maakt vrienden

Reisvriendschappen ontstaan omdat jullie het echt gezellig met elkaar hebben. Hermoet niet, het mag. En naast geweldige herinneringen, heb je de kans ze over de hele wereld op te gaan zoeken.Win-win.

5. Het maakt je veerkrachtig

Gemiste treinreizen, gecancelde vluchten of volgeboekte hotels maken een solo-reiziger zelfstandig en stressbestendig. En je laatje niet op de kast jagen door een nerveuze en / of chagrijnige reisgenoot.

6.Even helemaal verlost van je thuissituatie

En dat is zo’n verademing! Op vakantie kun je goed nadenken over de baan die je hebt of de relatie waarin je zit, zonder beïnvloed te worden.

7. Je wordt snel volwassen

Alleen in de vreemde leer je dat je baas bent over je eigen leven, terwijl ondertussen steeds volwassener wordt.

Zadelpijn misschien is dit de oplossing???

https://www.sq-lab.com/de/ergonomie/sqlab-konzepte/der-weg-zum-perfekten-fahrradsattel

P1040445
Vandaag heb ik alsnog mijn bagagedrager bekleed met Spiral Wrapping Band. Dit heb ik gedaan om verdere lakbeschadiging te voorkomen. Welke door mijn afneembare tassen ontstond. Ik was bijna 5 meter band nodig om de vier dragers goed te bekleden. Wellicht is het ook een goed idee voor jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.